18 Mart 2008 Salı

Aşk Ve Sevda Masalı

Sevda dile düşmüş.Aşk dile düşmüş, dillere düşmüş. Bazıları her bahar aşık olurmuş. Meğer yaz aşkı diye bir şey varmış.
Aşk ki burnu havada, asil ve alımlı...Yerlerde paçavra olmuş. Sevda ki boynu bükük, dertli, hüzünlü, yakıp kavuran...Saman alevine dönmüş. Aşkın ağlatmaya, sevdanın tutuşmaya hali, dermanı kalmamış.
Aşk da sevda da bu diyarda yaşayamaz olmuş. Aşk ve sevda tam varız diyecek olurlarmış, onların literatüründe olmayan değişik kaygılar sevenlerin, sever gibi olanların aralarını açıverirmiş.Aşk da sevda da anlayamaz olmuşlar, yaşayıp yaşayamadıklarını.
Aşk bir gün gence ''bırakma'' demiş. Genç ''bana aşk çok'' deyince utanıvermiş. Sevda Züleyhada kalmış, Leylada takılmış. Onları hatırlayıpta, ağlarmış.
Ve bir gün aşk da, sevda da bu diyarda yaşayamaz olmuş.
Aşk çok sıkılmış, değişik değişik süslenip, püslenip kakalanmaktan. Birilerinin içini boşaltıp boşaltıp kendi istedikleriyle doldurmasından. Sevda usanmış meyhane köşelerinde anılmaktan, meze gibi tüketilen ''sevdalıyız ulan'' naralarından.
Velhasıl aşk da sevda da bu diyarda yaşayamaz olmuş.
Ve bir gün aşklar ve sevdalar karar almışlar, kimileri karşı çıksa da, bu diyardan ayrılmaya. Kendilerinin saygı gördükleri, kağıt mendil gibi tek kullanımlık harcanmadıkları diyarlara yol almaya koyulmuşlar.
İnsanlık şaşırmış, telaşlanmış. Herşeyin sera mahsülünü, tufandasını üretmeyi başardığı gibi aşk ve sevda için çalışmalara başlamış, güya aklıyla açığı kapatacakmış. Seneler geçmiş insanlık aşka hasret kalmış. Dedeler, nineler sevdayı anlatır olmuş, gençlerde masal diye dinlermiş.
Sonunda anlamışlar aşk da sevda da böyle üretilmez, inanç olmadan çoğaltılmaz.
Aşk ve sevda dilden dile gelen bir efsane oluvermiş.Yalnız bazılarının aklını hep bir acaba kurcalayıp dururmuş:
Aşk ve sevda yaşar mı bir yerlerde?

2 yorum:

БЭТУЛ dedi ki...

AŞK VE SEVDA BİR YERLERDE YAŞIYOR.AMA BİZ AŞIK OLDUĞUMUZDA ANLAMIYORUZ AŞIK OLDUĞMUZU.ZATEN TARİFİ OLMAYAN DEĞİL MİDİR AŞK?NE SÖYLESEK BOŞ DEĞİL Mİ YAŞAMADIĞIMIZ SÜRECE.AŞKI BULMAN DİLEĞİ İLE...

seyn dedi ki...

AŞK VE SEVDA BENCE HEP AYNI YERDE YAŞARLAR, ZATEN AŞK SEVDADAN AYRILSA ŞAİRİN DEDİĞİ GİBİ GÖNÜL DİLE KÜSMEZMİ? AŞK SENDEN Bİ PARCANIN SENDEN COK UZAKTA OLDUĞUNU BİLMEKTİR BENCE,SEWDA O PARCANI UZAKLARA GÖNDEREBİLME CESARETİNDİR. KİMİ ZAMAN GİDEN PARCANA GÖZ YASINI DÖKMEKTİR GİDENİN ARDINDAN KİMİ ZAMAN YÜZÜNE GÖZLERİNE BAKIP KENDİNE GÖRMEKTİR O GÖZLERDE, AŞK VE SEWDA BÖYKEDİR İŞTE KARIŞIK,ANLATILMAZ,AMA YASANASI SEYLERDİR... SEWDAYI VE AŞKI BİRLİKTE BULANLARDAN OLMAN DİLEĞİYLE...